Gastronomický arganový olej (250 ml)

Gastronomický arganový olej (250 ml)
Výrobce: DermArgan
Model: ARG-GAST-HAA06
Dostupnost: Skladem
800,00Kč Bez daně: 800,00Kč Cena v bonusových bodech: 800
Množství: Do košíku
0  0 recenzí

Arganový olej je jeden z nejvzácnějších a nejdražších olejů na světě. Někdy se také nazývá jako MAROCKÉ nebo TEKUTÉ ZLATO. Olej je panenský, 100% čistý a lisovaný za studena. Vyrábí se z plodů pouštního stromu ARGANIA SPINOSA, který se nachází pouze v jihozápadním Maroku. Tyto plody jsou pak marockými ženami tradičním postupem pracně vytloukány na kamenech a následně prodány farmaceutickým a kosmetickým firmám. Stromy Arganie jsou ohrožené a chráněné UNESCO.

Hmotnost: 250 ml

Využití v kuchyni:
Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin v arganovém oleji je posilována funkce orgánů (srdce, játra, cévy, lymfatický a nervový systém), napomáhá při otocích, zánětech, stimuluje krevní oběh a tím upravuje krevní tlak. Je vhodný pro diabetiky.

Pozitivní vliv na organismus:
• oběhové funkce, vyrovnává úroveň cholesterolu v krvi, pomáhá snižovat tlak, předchází srdečním nemocem
• stimuluje mozkové buňky a funkci jater
• chrání pojivové tkáně a zvyšuje odolnost organismu
• obsažené látky výrazně napomáhají při snižování hladiny cholesterolu, čímž omezuje výskyt srdečních příhod nebo jiných cévních chorob
• napomáhá snižovat riziko rakoviny (rakovina plic, rakovina prosty, žaludku…)
• zpomaluje proces chorob - Bechtěrev, Parkinson, degenerativní změny buněk
• posiluje nervový a lymfatický systém • příznivé účinky na imunitní systém zejména v kombinaci s olejem z černého kmínu
• posiluje nehty, vlasy a napomáhá při léčbě akné
• do salátu, omáček, rybích pokrmů, a k masu

Stačí několik kapek, abychom jídlu dali výjimečnou chuť. Doporučujeme podávat čerstvé pečivo máčené v arganovém oleji. Olej je možno použít při vaření, ale doporučuje se dodávat do jídla až na konec vaření, aby zůstaly zachovány jeho výživové hodnoty. Arganový olej se používá při výrobě dipů (omáček k namáčení např. chleba), kuskusu, salátů aj. Zbytek z tradiční extrakce oleje je hustá pasta čokoládové barvy, která se nazývá “amlou”. Sladí se a podává se jako omáčka (dip) pro namáčení chleba při snídani. Chuť se podobá arašídovému máslu. Arganový olej musí být skladován při teplotách do 22 ºC, v temnu, suchu, bez přístupu vzduchu a po dobu 15-18 měsíců. Po otevření spotřebujte do 6 měsíců. Složení: 3x vyšší obsah vitamínu E než mají ostatní zdroje, proto patří mezi jeden z nejlepších antioxidantů, dále obsahuje vitamíny D, A, B, nenasycené mastné kyseliny (OMEGA 3 a OMEGA 6), 80% nenasycených a 20% nasycených kyselin, velké množství fitosterolů a karotenoidů.

☑ Specifikace ▼

Arganově Produkty
Země původuMaroko
SloženíArgania Spinosa Kernel Oil
Specifikace
Požadované vlastnostiBio
VýrobceDermargan
Čistota složení100% arganový olej
Objem250 ml
Užití
KuchyněVhodné do kuchyně

Recenze (0)

Na tento produkt nebyly zatím napsány žádné recenze.

✎ Napsat recenzi ▼

Vaše jméno a příjmení:


Text recenze:Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže: